Contest

Posted by Per Gedda on November 28, 2016
Delsbo Radioklubb

skarmklipp

Stora testen CQWWCW ( http://www.cqww.com/index.htm ) gick av stapeln i helgen som var. SM3OMO körde några timmar på lördag och södag. Tyvärr var konditionerna inte på topp så preliminära resultatet 162.150 poäng  blev mycket lägre än förra årets som var 876 120 poäng. Trösten är att under den här testen är det alltid ett antal rätt så  sällsynta länder aktiverade. Bl.a Macao, Egypten, Etiopien, Saint-Barthélemy, Bonaire, Suriname, Trinidad Tobago, Barbados, Färöarna, Dominica, Jamaica blev loggade.  Att det går att få kontakt över långa avstånd även när det är såna här sämre förutsättningar är ju därmed bevisat men man måste vara QRV för att kunna få QSO! Om man uppskattar att köra DX och samla länder till DXCC så är detta testen som man ska delta i.

SK3PH ligger nu på 13 plats i SSAs HF Contest CLub, två placeringar bättre än 2015. Det blir en utmaning att behålla den placeringen men sämst 14:e borde vi bli. Se här: http://ssa.se/hfcup/?year=2016

cqwwcw_2016

Stationen var KX3 + JUMA, 3-ele beam på 10,15 & 20 meter samt half square på 40 m.

 

 

Comments are closed.