Fieldday och SMP portabeltest sön 22 Maj

Posted by Per Gedda on May 21, 2016
Delsbo Radioklubb

2016-05-22 11.56.20

 

SM3GUJ är igång och kör CW under vårens SMP portabeltest

 

I år besökte vi en jaktstuga i Källsjö , 25 km söder om Delsbo ,som ligger längs med vägen mellan Oppsjö och Nianfors. Fin stuga med gott om plats och tom sängar att sova i. Vi fick besök av 2 äldre herrar i början av testen som tyckte att det lät intressant det vi höll på med. SM3GUJ/Rolf startade testen med CW på 80 mb och sedan fortsatte SM3MTR/Per med SSB. Tyvärr var 40 mb fullt av tyskar och engelsmän som också körde en egen test, så här blev det endast 6 CW QSOn – inga på SSB. När de 4 timmarna hade gått kunde vi summera ihop 42 QSOn – återstår att se vad vi placerar oss o klassen multi mixed. Övriga besökare under dagen var SM3IRD/Rolf, SM3ORA/Lars samt SM3BIX/Jan med sambo Tuula. Efter testen körde SM3MTR/Per lite sjöar som var igång samt att vi grillade lite korv och hamburgare.

Comments are closed.